Selma bint Amr validemizin kabirleri

yeni 4

peygamber efendimizin ‘in dedeleri Abdilmuttalib bin Haşim’in annesidir. Selma bint Amr İslamiyet’ten önceki ismiYesrib olan Medine’nin soylu ve güçlü ailelerinden Neccaroğulları‘ndandır. Tam künyesi Selma bint Amr bint Zayd bint Labid bint Khidash bint Ghanm bint Adiyy bint Najjar’dır. .Bu aile Yesrib’i yöneten iki kabileden biri olan Hazreckabilesine bağlıdır.
Medine’nin soylu ailelerinden birinin mensubu olan Amr’ın kızı Selma ilk evliliğini Uhayha ibn al-Julah ibn Jahjaba ibn Kalada ile yaptı. Ancak Uhayha’nın kendi halkına bir baskın yapacağını öğrendiğinde eşinden ayrıldı.Bu evliliğinden Amr isminde bir oğlu dünyaya geldi.
Haşim bin Abdimenaf bir ticaret seyahati sirasinda Medine’de Nabt pazarına gitmiştir. dul bir kadın olan Selma ile tanışmış ve evlenmiştir. Bu evliliğinde talâk Selma’nın elinde olmuştur. Bazı kaynaklarda evlendikten birkaç gün sonra seyahatine devam eden Abdimenaf’ın, bu seyhat sırasında hastalanıp Gazze’de öldüğü ve ölümünden sonra Hz.Muhammed’in dedesi olan Şeybe bin Haşim‘in dünyaya geldiği belirtilmektedir. Bazı kaynaklarda ise çocuğu doğana kadar Yesrib’te kaldığı rivayetler arasindadir suphesiz selma validemizi en önemli kilan ozelliklerinden biride Medineli olmasidir ,bazi sahabi ensar  efendilerimizin bu aileye mensup olduklarindan dolayi peygamberimizin ninesinin kardeşleri olmakla iftihat etmislerdir  ,selma binti amr medinede vefat edip bugun kuba mescidinin doğu tarafında kalan tarihi bir mezarlıkta medfun olduğu rivayet edilmektedir.

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.