Uhud Dağı

uhud1

Uhud Dağı

Medine’nin kurulduğu düzlüğü kuzeyden kuşatan 8 km. uzunluğundaki Uhud dağının Mescid-i Nebevi’ ye uzaklığı 5 kilometredir. Mekke müşrikleriyle yapılan mücadelenin önemli safhalarından olan Uhud Savaşı burada gerçekleşmiş ve adını buradan almıştır. Çok çetin geçen bu savaşta aralarında Hz. Hamza’nın(R.A) da bulunduğu yetmiş sahabi şehid oldu ve hepsi burada toprağa verildi. Uhud şehitleri anıldığı zaman ” Allah’ a yemin ederim ki, ashabımla birlikte şehid olup Uhud dağı eteklerinde gecelemeyi ne kadar isterdim ! ” buyuran Resul-i Ekrem bu şehitliği ziyaret eder ve yüksek sesle “Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahret saadeti ne güzeldir “mealindeki ayeti okurdu.

Uhud şehitliği’ ni ziyaret etmeyi teşvik eden Resulullah bir defasında ” Allahım ! Kulun ve Resul’un olarak onların şehit olduklarına şahitlik eder, onlar da kıyamet gününe kadar kim kendilerini ziyaret eder veya selam verirlerse kendisine mukabelede bulunurlar ” buyurmuştur.

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.